Thursday, April 8, 2010

Sarapan Pagi seorang MB

From: Wan Rusma Deris

Sewaktu kami sekeluarga berkunjung ke Kota Bharu Kelantan pada cuti sekolah bulan lepas, kami sekeluarga sarapan pagi di gerai berhampiran hotel penginapan..

Kami sekeluarga terkejut dan rasa terharu bila kami dapati MB Kelantan tengah sarapan pagi di gerai tersebut berseorangan tanpa pengawal peribadi dan pegawai kerajaan Kelantan..

Malah beliau terlebih dahulu menegur dan menberi salam kepada kami sekeluarga serta mengajak kami sekeluarga makan bersama-sama dimeja beliau sambil berborak menayakan dari mana, bagaimana perasaan kami bila berada di Kelantan dan banyak lagi..


Ketika berborak, beliau tiada sedikit pun menyentuh soal politik atau cerita perkembangan terkini di Negeri kami (Negeri 9).. Malah beliau berterima kasih kepada kami kerana sudi datang dan lihat sendiri keadaan di Kelantan daripada membaca di akhbar atau melihat di TV.. Malah kami sekeluarga rasa lebih terharu bila beliau bayar kami sekeluarga makan pada pagi itu..

Dari Blog http://alhusseyn51.blogspot.com

8 comments:

~0~ said...

Sebab beliau aku bangga jadi rakyat Kelantan. Walaupun byk tomahan yang di lemparkan, aku tau hakikatnya.

Cik SHiN~JU said...

salam...
terliur koi nengok nik aziz mkn...
bertuah aok mkn banje MB...
dok hotel mane erk?

Anonymous said...

Cik Shin... post ni koi ambik dari laman alhussien51.blogspot yang mencatatkan pengalaman seorg pengunjung (Wan Rusma) dari N9 ke Kelantan baru2 ini. Bukan Wan Rusma yan banjer tapi MB sendiri yang belanja- Necrofis

Anonymous said...

Zaidi.. koi dengki sbb beliau org kelantan dan bukan orang Pahang. -Necrofis

pakcik kordi said...

ya Allah..bertuahnya aok....=)koi rindu sgt kt beliau.koi dulu study sek beliau 2 tahun lebih,lps tu sek kt temerloh..dulu kecik2 lg koi merantau dh..hehe.

koi aDe juga 3 4 keping bgmbor dgn beliau.masa tahun 1997 pon koi ade lg simpan...syg wo...=)

ice♥ice said...

ni pemimpin yang paling aku kagum..kagum akn sifat zuhud beLiau..

MissXYZ said...

yup beliau mmg best itu hakikat

LKTP1436 said...

Itulah namanya " Kepimpinan melalui tauladan" yg sebenar, bukan cakap je....