Tuesday, October 20, 2009

Khemah dan juri ku yang tersayang!

Inilah dapur kami... tapi for sure x ada peti ais la.... nasib bek dapat chief yang pandai masak.. tapi kalu duk dalam hutan ni.. makan apa pun sedap... batu.. kayu pun sodap.. (jambu batu+ubi kayu). Sekali masak sampai 15 kg beras... ada satu malam tu.. anjing2 org asli berpesta makan telur... habis 2 sarang telur... mlm besoknya.. makanan kami taruk dlm tong atau gantung pada bumbung khemah.Ha.. inilah tempat bermandian yang paling beh dalam hutan.. dengan kesejukan air sungai nya.... macam air dalam peti... dengan ketulenan air sungainya... serta menjadi tmpt paling shahdu apabila memerut!
Juri koi..... paling nyaman dan empuk..... sampai kalu rimau tido kat sebelah pun boleh x sedar...
kalu tengahmlm.. macam2 irama dan lagu ada... lawan berkeruh.. paling lawak.. macam bunyi generator pun ada... koi ingatkan.. diorg x tutup generator.. rupernya.. bunyi org berkeruh.... maklumla.. penat sangat la tu...
Inilah khemah yang dilengkapi dengan juri atau 'panking'.. khemah yang bertutup tu adalah khas utk org yang overweight...satu juri hanya boleh menampung muatan 80kg shj.. kalu nak tido dlm juri gak.. boleh runtuh khemah.... patah tiang belebas!

1 comment:

Webmaster@Echam said...

seronok wehhh keje cam aok nih... Koi minat betoi hidup gini.